Gyógyszerek

Gyógyszerek

A gyógyszerek típusa, mennyisége függ az adott betegségtől és annak stádiumától. Általában autoimmun (az autoimmun betegségek lényege, hogy immunrendszerünk a szervezet saját sejtjeit nem ismeri fel, a felismerő rendszer működésében keletkezett zavar pedig működésbe hozza a védekező mechanizmusokat) betegség kezelésére szteroidot alkalmaznak.  Mivel a csontvelőbiopszia nem hozott eredményt, így az immunológus, hematológus, hepatológus megállapították elsőre, hogy nem definiálható autoimmun betegségem van.

Meg is kaptam a magam szteroidját, a Medrolt. (Én csak méregnek hívom, a betegtájékoztató csak mellékhatást ír.) A Medrol tabletta metilprednizolont tartalmaz. A metilprednizolon a szteroidoknak, teljes nevükön kortikoszteroidoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A kortikoszteroidok természetesen képződnek a szervezetben, és a szervezet számos folyamatában fontosak. A kortikoszteroidok műtétet (pl. szervátültetés), sérüléseket vagy egyéb stresszhelyzeteket követően is segíthetnek. A mellékhatások mellett, néhány hét alatt ki is alakult a holdvilág arc. Pufók, kerek lett a fejem mint a hatos foci. Nagyon fontos, hogy a szteroid mellé mindig szedjünk gyomorvédőt. Ez segít megakadályozni a nyelőcső felmaródását.

A kerek kis műanyag gyógyszer adagoló dobozok már a múlté

További felírt gyógyszerek: Talliton (vérnyomás csökkentő, hogy minél alacsonyabb legyen a nyomás), Venter (Gyomor- vagy nyombélfekély kezelésére, illetve nyombélfekély kiújulásának megelőzésére alkalmazható, valamint védi a gyomornyálkahártyát a gyomorsav káros hatásától), Noacid (csökkenti a gyomorban termelődő sav mennyiségét. A gyomorsav okozta gyomor- és bélbetegségek kezelésére szolgáló készítmény), Ursofalk (májvédő).

Természetesen a kötelezően felírt gyógyszerek mellett, megannyi természetes eredetű készítménnyel, vitaminnál, ásványi anyaggal és gyógyhatású készítménnyel, táplálék kiegészítővel próbálom óvni szervezetemet.

Megosztási lehetőségek:

Hozzászólások lezárva.