A karma

A karma 7 törvénye, ami megváltoztathatja az életünket

A karma szerint minden, ami a világban, illetve az életünkben történik, az valaminek a következménye. Azt kapjuk vissza az élettől, amit mi is adtunk. Valahogy úgy lehetne egyszerűen megfogalmazni, hogy kedvességért kedvesség jár, rosszindulatért rosszindulat. Persze mint minden, ez sem ilyen egyszerű, de a szakértők szerint befolyásolhatjuk, milyen következmények legyenek a mi életünkben. Íme a karma 7 törvénye, ami megváltoztathatja az életünket!

A karma valójában egy ok-okozati összefüggés, vagyis az ok és az okozat egymásra gyakorolt hatását nevezzük így. Mint fogalom, jellemzően az ősi hindu, taoista és buddhista tanításokban szerepel, de a modern világszemléletek ismeretanyagában is megtalálható lehet. Röviden, a karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami a világban történik, az valaminek a következménye, vagyis valamilyen ok okozata. A karma nem jutalom vagy büntetés, hanem a következményeket kiváltó szigorú törvény. 

Ennek megfelelően az életünk, az, ahogyan nap mint nap viselkedünk, is tele van következményekkel, vagyis amit adunk, azt kapjuk vissza valamilyen formában. Ezért érdemes úgy élni, hogy amit szeretnénk, azt kapjuk mi is vissza. Ehhez pedig nem árt szem előtt tartani néhány törvényt, ami segíthet abban, hogy pozitív irányban változzon az életünk. Vagyis íme a karma 7 törvénye, ami megváltoztathatja az életünket.

  1. Legyünk mindenkivel kedvesek és segítőkészek.
  2. Kapcsolódjunk másokhoz és az egész világhoz.
  3. Legyünk minden helyzetben türelmesek.
  4. Vállaljunk felelősséget mindenért, amit mondtunk vagy tettünk.
  5. Tanuljunk meg nevetni önmagunkon.
  6. Fókuszáljunk az aktuális céljainkra.
  7. Barátkozzunk meg a változásokkal, fogadjuk el azokat.

Hogy passzol ez ide? Lokálpatriótaként időt, energiát, pénzt nem sajnálva támogattam helyi szerveződéseket, aktivitásokat. Minden évben jótékonykodtam akár név nélkül is. Bárki fordulhatott hozzám segítségért. Most nekem volt szükségem segítségre. Amint kiderült, hogy TIPS-re van szükségem és idén nem tudják megcsinálni a beavatkozást a SOTE-n, maradt az esély a minél hamarabbi transzplantációra, de ehhez szükséges egy alapos több mint 10 vizsgálatsorozatból álló kivizsgálás. 

Október 10-én közölték a hírt a SOTE-n, 24-én már bennem is volt a TIPS, és a vizsgálatok több mint 90%-án is túl voltam, úgy hogy volt közben egy 4 napos ünnep is. Most volt szükségem egy nagy adag jóságra, és megkaptam. Lehetek szerencsés vagy mákos, vagy valami más. 

Szerencse: Rakonczay Gábor barátom szerint a szerencse nem létezik,

Mák:  rendkívül magas kalcium tartalmú és alacsony szénhidráttartalmú növény,

Így kizárásos alapon marad a karma.  

Megosztási lehetőségek:

Hozzászólások lezárva.